Інтернет-торгівля: перевірки бізнесу

Дата: 30.10.2023 09:58
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведена фактична перевірка інтернет-магазину з продажу електроприладів, за результатами якої встановлено факт проведення розрахункових операцій на суму 29 тис. грн без застосування належним чином зареєстрованого РРО або ПРРО.  Це є порушенням п. 1 та п. 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265).

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області вкотре нагадує працюючому бізнесу, що всі суб’єкти господарювання забов’язані виконувати вимоги Закону № 265. Продаж товарів через мережу Інтернет не звільняє від державної реєстрації суб’єктів господарювання, а також від використання належним чином зареєстрованої касової техніки.

Законність і діяльність бізнесу з продажу товарів з використанням інтернет-сторінок постійно моніториться податковою службою. Протидія нелегальному ринку обігу товарів в пріоритеті задач податкової служби.

Ефект від ліквідації незареєстрованих суб’єктів господарювання для економіки держави буде значний, адже здійснення господарської діяльності лише зареєстрованими суб’єктами господарювання – це додаткові надходження до бюджету та створення рівних конкурентних умов для працюючого бізнесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь