Різали худобу та просили шампури: мешканка Бобрового Кута, якій відновили дім, поділилася пережитим в окупації

Дата: 01.11.2023 08:53
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Березень 2022-го став для мешканців Бобрового Кута випробуванням. Щодня росіяни руйнували їхні хати та людські долі. Пані Марина виїхала до Херсона. Повернулася, коли наші звільнили село. Побачила понівечений дім. І вже не сподівалася відновити майно. Із цим допомогла бригада з Дніпропетровщини. 

Фото без опису

«Росіяни залишили на Херсонщині самі руїни. Всюди, де побували нелюди, розруха. Дніпропетровщина підставляє плече постраждалому регіону. Бригади з нашої області відновили вже 45 будинків. Зараз працюють ще у 51-му. Потрохи відроджуються села, якими прокотилася окупація», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Фото без опису

До ремонту будинок пані Марини був увесь у дірках, посічений снарядами. Зараз же його не впізнати. Фахівці оновили дах і фасад. 

«Дім тепер як лялечка. Я всім знайомим повідправляла фото. Кажуть, як гарно», – поділилася мешканка Бобрового Кута пані Марина. 

Жінка не натішиться, що зустрічатиме зиму у затишному помешканні. В такому, яким воно було раніше. Доки до села не зайшли росіяни. Їй окупанти запам’яталися зневажливим ставленням і беззаконням.

«Мародерили. «Віджимали» машини, худобу різали. Приходили до нас. Кажуть, у вас шампури є? А ми: ще чого! Ще шампури не давали», – додає мешканка.  

 Крім Бобрового Кута, Дніпропетровщина опікується ще двома селами. Бригади відновлюють хати в Ольгиному та Старосіллі. Усе – за проєктом «Пліч-о-пліч», який ініціював Президент України. 

Фото без опису

За матеріалами Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/rizali-hudobu-ta-prosili-shampuri-meshkanka-bobrovogo-kuta-yakij-vidnovili-dim-podililasya-perezhitim-v-okupaciyi

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь