Підтримка роботодавців, що облаштували робоче місце для осіб з інвалідністю

Дата: 01.11.2023 14:39
Кількість переглядів: 98

З метою підвищення рівня зайнятості серед осіб з інвалідністю Урядом запроваджено ще одну нову програму, за якою роботодавець, що працевлаштував людину з інвалідністю та підготував для неї робоче місце, має можливість отримати грошову компенсацію вартості облаштування такого місця.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 р. № 893 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю» установлено, що до переліку соціальних послуг, які надає Державна служба зайнятості, належить надання роботодавцям відповідної компенсації.

Облаштування робочого місця - це комплекс заходів та засобів, вжитих роботодавцем для адаптації та розумного пристосування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю згідно з документом, в якому визначена така рекомендація, з урахуванням потреби такої особи.

Відтак роботодавець, який надав роботу людині з першою або другою групою інвалідності після 28 серпня 2023 року та облаштував під її потреби робоче місце, може подати заяву про надання відшкодування вартості витрат до центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності.

Компенсація надається за придбані роботодавцем допоміжні засоби для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю (перелік визначено зазначеною Постановою).

Джерелами фінансування компенсації є кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Кошти виплачуються центром зайнятості в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця, але не вище граничного розміру компенсації, яка не може перевищувати:

  • для осіб з інвалідністю I групи 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання,  (у 2023 році до 100,5 тис. грн) 
  • для осіб з інвалідністю II групи - 10 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2023 році до 67,0 тис. грн).

Шановні роботодавці! З питань отримання більш детальної інформації або консультацій з питання отримання компенсації Ви можете звернутись безпосередньо до фахівців Верхньодніпровського управління Кам'янської філії Дніпропетровського ОЦЗ за адресою: м. Верхньодніпровськ, площа О.Поля, 2 (каб.№4) або за тел. 066 760 6939.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь