Як захистити себе та розвинути життєві навички: новий навчальний серіал для підлітків на Дія.Освіта

Дата: 17.11.2023 08:56
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

За даними дослідження Unicef, 67% дітей в Україні віком від 11 до 17 років стикалися з проблемою цькування. Понад 80% українських підлітків уважають проблему насильства в стосунках актуальною, а понад 60% не знають, куди звертатися в таких випадках. Для того щоб навчити молодь захищати власні кордони, спільно з Клубом Добродіїв запускаємо освітній серіал «Особиста безпека підлітків».

«У сучасному світі важливо вміти берегти власні кордони. За даними Unicef, 24% дітей стали жертвами булінгу, а 48% нікому про це не розповідали. Ми створили освітній серіал, який допоможе українським підліткам зрозуміти, з чого починається повага до себе, своїх почуттів та потреб», — зазначає Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Мета освітнього серіалу — розказати підліткам:

  • Чому максимально круто бути собою?
  • Як захистити себе онлайн?
  • Як діяти в разі кібербулінгу та кіберпереслідувань?
  • Що таке шеймінг і чому він не ок?

«Під час війни ризики потрапити в небезпечні ситуації, повʼязані з насильством, збільшуються. Через загальний фокус на базових потребах виживання та безпеки, підлітки часом зостаються наодинці зі своїми переживаннями та іншими відчуттями. Такі проєкти важливі, щоб формувати в молоді свідоме ставлення до себе, а також до оточення, проговорювати та показувати, що є ок, а що ні», — зазначає дитяча психологиня Наталія Ковальчук.

Спікерка серіалу — журналістка ютуб-каналу «Телебачення Торонто» Саша Гонтар.

Освітній серіал «Особиста безпека підлітків» створили до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який відзначають 18 листопада. Він буде корисним не лише для молоді, а й для батьків, учителів та всіх, хто працює з підлітками або хоче дізнатися більше про те, як захистити себе від ризиків у житті та мережі.

«Ми часто чуємо від підлітків про пережитий досвід булінгу, отримання погроз, неприємне спілкування в соцмережах. Реалії життя сучасної молоді саме такі, тому наше завдання — показати підліткам, як таким ситуаціям запобігати, справлятися з ними та де шукати підтримку. Цей серіал — не збірка правил, а інструмент, покликаний допомогти підліткам знайти вихід, розвинути відчуття власної цінності та навички, щоб протидіяти цим викликам», — зазначає засновниця та керівниця Клубу Добродіїв Марія Тодорчук.

Після перегляду серіалу зможете пройти фінальний тест та перевірити свої знання.

Переглядайте серіал за посиланням —  https://osvita.diia.gov.ua/courses/teenagers-personal-safety

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки благодійного фонду «Клуб Добродіїв» та міжнародної гуманітарної організації Plan International.

Платформу Дія.Освіта створено з урахуванням ДСТУ ISO/IEC 40500:2015 «Інформаційні технології. Настанова з доступності вебконтенту W3C (WCAG) 2.0» щодо вимог безбар’єрності та потреб людей з порушенням зору. Частина контенту платформи містить субтитри українською мовою для користувачів з порушеннями слуху, а деякі освітні продукти дублюють контент жестовою мовою.

Джерело: https://thedigital.gov.ua/news/yak-zakhistiti-sebe-ta-rozvinuti-zhittevi-navichki-noviy-navchalniy-serial-dlya-pidlitkiv-na-diyaosvita


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь