Дніпропетровська філія «Газмережі»: поради для збереження тепла в оселі

Дата: 06.12.2023 12:39
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Газорозподільна компанія області рекомендує подбати про енергозбереження у будинку та ділиться порадами, які допоможуть зберегти тепло в домівках взимку: 
  
1. Простий і недорогий спосіб зменшити тепловтрати в оселі та підвищити її енергоефективність – наклеїти тепловідбивний екран за батареєю.  
  
За підрахунками фахівців, це збільшить тепловіддачу ваших радіаторів опалення (батарей) на 20% та підвищить температуру вдома орієнтовно на 1-2° С.  
  
Справа в тому, що батареї випромінюють тепло рівномірно: як у приміщення, так і в зовнішню стіну на вулицю. Фольгований тепловідбивний екран допоможе максимально виключити ці втрати завдяки своїм властивостям.  
Його поклейка не займає багато часу, це можна легко зробити власноруч.  
  
2. Заклеїти щілини у вікнах та дверях за допомогою ущільнювача, герметика, поролону чи теплозберігаючої плівки. Приблизно 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна.  
Елементарні заходи з теплоізоляції (утеплення вікна поролоновими смужками, скотчем, папером тощо) допоможуть підвищити температуру в квартирі на 4-5°С.  
  
3. Необхідно вивільнити простір біля радіаторів — не сушити нічого на них, не закривати меблями, шторами чи спеціальними сітками. Предмети, які перекривають батареї, перешкоджають розповсюдженню тепла в оселі. Те саме стосується пилу та бруду, що збирається на поверхні радіаторів.  
  
4. Не забудьте замінити застаріле газове устаткування, яке працює понад 10-15 років. Такі прилади з часом стають менш ефективними і споживають більше природного газу.  
  
Нове сучасне газове обладнання допомагає економити 15-20% блакитного палива, що значно зменшує фінансове навантаження, особливо взимку.

 

Офіційні сторінки Дніпропетровської філії «Газмережі» у соціальних мережах:

Фейсбук - https://www.facebook.com/dnp.naftogaz
Телеграм - https://t.me/dnpgazmerezhi


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь