Видача споживачам фальсифікованих чеків

Дата: 22.12.2023 16:09
Кількість переглядів: 99

Управлінням податкового аудиту ГУ ДПС на території смт. Царичанка проведено фактичну перевірку АЗС, де здійснює господарську діяльність фізична особа – підприємець (далі – ФОП).

Фото без опису

Відповідно до норм податкового законодавства працівниками відділу фактичних перевірок ГУ ДПС проведено контрольно-розрахункову операцію, за результатами якої отримано розрахунковий документ (чек). Фіскальні чеки та щоденні звіти (Z-звіти) РРО/ПРРО є обов’язковою звітністю суб’єктів господарювання.

В результаті перевірки наявності виданого документа в реєстрі ДПС «Пошук фіскального чека», встановлено, що розрахунковий документ, який виданий під час здійснення контрольно-розрахункової операції, в базі ДПС відсутній.

Таким чином, фактичною перевіркою встановлено факт видачі споживачам на перевіряємій АЗС розрахункових документів які відсутні або не збережені в фіскальній пам’яті РРО та подання суб’єктом господарювання до податкової служби спотвореної звітності яка не відповідала дійсним (реальним) обсягам продажу палива.

За результатами даної фактичної перевірки ФОПу нараховано штрафні санкції у розмірі 1,3 млн гривень.

ГУ ДПС звертає увагу платників, які здійснюють розрахункові операції, на безумовне дотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь