Понад 600 сільгоспвиробників Дніпропетровської області скористалися урядовою програмою доступних кредитів «5-7-9%»

Дата: 25.12.2023 09:24
Кількість переглядів: 65

Дніпропетровщина – серед регіонів лідерів з реалізації державних програм підтримки економіки. Таких, зокрема, як «єРобота», гранти переробних підприємств та «Доступні кредити 5-7-9%». Про це йшлося під час наради за участі Першого віце-прем’єр-міністра України – очільниці профільного міністерства Юлії Свириденко. 

Фото без опису

«Наша пріоритетна мета – відновлення економіки країни. Цьогоріч ми вже здивували світову спільноту. Показали майже 5% зростання ВВП в умовах війни. Це досягнення стало можливим завдяки важкій праці українських підприємців і українських громадян. Сприяли цьому і програми державної підтримки», – наголосила Юлія Свириденко. 

Фото без опису

Під час зустрічі з представниками бізнесу вона порадила активно використовувати надані можливості. Адже всі вони націлені на розвиток підприємництва. Зокрема, гранти, пільгові позики, проєкти міжнародних донорів, індустріальні парки. Учасники ж мали змогу поставити питання, які найбільше їх хвилюють.

Фото без опису«Приємно, що регіон – серед лідерів України за втіленням державних ініціатив. Наприклад, за час дії програми «5-7-9%» понад 600 сільгоспвиробників області отримали доступні кредити. Загалом вони залучили майже 3 млрд грн», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Фото без опису

Він додав, що користуються попитом у регіоні й мікрогранти «єРобота». Всього їх вже отримали понад півтисячі підприємців. На майже 128 млн грн. Кошти – на відкриття або розвиток власного бізнесу. Це дасть можливість створити 1,3 тис нових робочих місць. 

Фото без опису

Окремий діалог відбувся із забудовниками. Приділили увагу всеукраїнській програмі «єОселя». Її перевагам та можливостям. 

На 2024-й рік міністерство запланувало 12 тис соціальних іпотек.

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/ponad-600-silhospvyrobnykiv-oblasti-skorystalysia-uriadovoiu-prohramoiu-dostupnykh-kredytiv-5-7-9

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь