ЮНІСЕФ та Дніпропетровська ОВА об’єднають зусилля, аби кожна дитина зростала в родині

Дата: 26.12.2023 13:44
Кількість переглядів: 67

Фото без описуОбласна влада та ЮНІСЕФ об’єднають зусилля, аби вдосконалити систему догляду для дітей. Спільна мета – забезпечити можливість для кожного малюка зростати в родині. Програму «Better Care» спершу втілюватимуть у трьох громадах – Криворізькій, Новомосковській та Царичанській. А отримавши досвід, розповсюдять його й на решту територій. 

Фото без опису

«Наша область може похвалитися напрацюваннями в цій сфері. Ми єдині в Україні маємо Регіональний план реформування інституційного догляду та виховання дітей. І вже зробили кроки до деінституалізації. Це коли хлопці та дівчата зростають не в інтернаті, а в родинній атмосфері», – сказала заступник начальника ОВА Надія Задорожна. 

Фото без опису

Працюватиме над вдосконаленням системи робоча група, куди увійдуть представники пілотних громад й ОВА. Міжнародні партнери допоможуть провести моніторинг та визначити першочергові потреби. Відштовхуючись від запиту, скорегувати Регіональний план. Даватимуть рекомендації, навчатимуть фахівців. Обговорювали й створення мобільної моніторингової групи при обласній службі у справах дітей. Вона виїжджатиме на місця, аби там методично підтримати фахівців на місцях.

«У 2024-му збільшимо допомогу. І додамо нові елементи до програм. Один з них – «Кращий догляд». Хочу переконатися, що це приведе до результатів для дітей. Це те, заради чого працюємо», – сказав голова регіонального офісу ЮНІСЕФ Кенан Маді.

Фото без описуСпівпраці сприяють Регіональний офіс міжнародного співробітництва та координаційний центр підтримки цивільного населення при ОВА.

Деталі:https://adm.dp.gov.ua/news/yunisef-ta-dnipropetrovska-ova-obiednaiut-zusyllia-aby-kozhna-dytyna-zrostala-v-rodyni


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь