Підтримка армії, розвиток освіти й медицини, розбудова мережі ЦНАП: про виклики та зроблене в області за 2023 рік

Дата: 03.01.2024 13:31
Кількість переглядів: 53

Підтримка силового блоку. Розвиток медичної та освітньої сфер. Розширення мережі адмінцентрів та комплексна послуга для ветеранів. А ще – відбудова Херсонщини.

Фото без опису

Про зроблене у 2023-му розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Фото без опису

«Основну увагу приділяли безпеці. На підтримку силового блоку спрямували понад 630 мільйонів гривень обласних коштів. Долучався бізнес. Разом передавали захисникам автівки, дрони, іншу техніку», – зазначив Сергій Лисак.  

Фото без опису

Зокрема, понад 160 пікапів отримали мобільні вогневі групи. А ще засоби зв’язку, світлодіодні пошукові установки. Тепер вони боронять важливі об’єкти області від шахедів. Крім цього, подбали про фізичний захист такої інфраструктури.

Фото без опису

«На випадок відключень світла лікарням, постачальникам тепла і води, Пунктам незламності передали сотні генераторів. Облаштували понад 300 додаткових укриттів. З них майже половина – шкільні. Також ліцеям та гімназіям передали 77 автобусів, понад 10 тисяч ноутбуків та планшетів, майже 740 тисяч підручників», – розповів очільник області. 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Родинам 180 загиблих цивільних виплатили по 300 тисяч гривень. Понад 300 ветеранів отримали кошти на житло. Третина з них вже придбала оселі.

У 2023-му запустили реабілітаційні центри у Кам’янському та Павлограді.

Розпочав роботу реконструйований корпус дитячої лікарні у Дніпрі. 

Фото без описуФото без опису

Відкрили амбулаторії у Глеюватській та Сурсько-Литовській громадах. Лікарні отримали понад 3 тисячі одиниць медобладнання. Його придбали коштом обласного бюджету та благодійників.  «Екстренці» передали 63 «швидкі».

Фото без опису

«Аграрії регіону зібрали майже 3,7 млн тонн зерна. І ще понад 1,5 млн тонн соняшника. Також підтримували колег з Херсонщини. Їм передали більш ніж тисячу тонн зерна. Допомагала наша область тамтешнім деокупованим громадам із відбудовою. У Бобровому Куті, Ольгиному та Старосіллі за проєктом «Пліч-о-пліч» відновили 138 будинків», – зазначив Сергій Лисак. 

Фото без опису

За ініціативи першої леді Олени Зеленської продовжували розвивати безбар’єрність. Зокрема, розширювали доступ до адмінпослуг. У 2023-му завершили формування єдиної мережі ЦНАП. Для цього створили  майже півсотні «точок доступу». Тепер вони є у кожній громаді. А ще відкрили сучасний «Прозорий офіс» у Дніпрі. Та запустили комплексний сервіс для оборонців та їхніх родин «Я – ветеран».

Фото без опису

«Чи не найбільший виклик цього року – ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС. Знадобилося кілька місяців, аби відновити водопостачання Криворізького та Нікопольського районів. Зараз будується магістральний водогін, який повністю вирішить проблему», – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА. 

Фото без опису

Бюджет-2024 – 8,6 мільярдів гривень. Як і цьогоріч, витрати контролюватиме робоча група «Прозорість та підзвітність».

Фото без опису

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/pidtrymka-armii-rozvytok-osvity-i-medytsyny-rozbudova-merezhi-tsnap-pro-vyklyky-ta-zroblene-v-oblasti-za-2023-rik

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь