До уваги роботодавців! З 1 січня 2024 році Кабмін збільшив розмір та тривалість компенсації за працевлаштування переселенців

Дата: 15.01.2024 09:04
Кількість переглядів: 46

Верхньодніпровське управління Кам'янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує роботодавців, що до Постанови №331 від 20.03.2022 року внесені зміни, якими Кабінет Міністрів збільшив строки і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб  (ВПО)  та внутрішньо переміщених осіб   з інвалідністю (Постанова №1390 від 27.12.23., набрала чинності 30.12.2023 року).

Фото без опису

Зокрема, збільшено загальну тривалість надання компенсації роботодавцю за працевлаштування ВПО — з двох до трьох місяців та до 6 місяців — за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю.

Також змінився  розмір компенсації. Відтепер компенсація прив’язана до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня становить - 7100 грн., а з 1 квітня — 8000 грн.

Таким чином, якщо роботодавець працевлаштує ВПО після 01 січня 2024 року він має право отримати компенсацію більше 20 тис. грн.  за таку особу. Якщо це буде ВПО з числа осіб з інвалідністю, то майже 45 тис. грн.  за  кожного відповідного працівника.

Компенсація призначається за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), зокрема за сумісництвом.

Нагадаємо, що роботодавець може отримати компенсацію, зокрема, за таких умов:

  • працевлаштування має бути лише тих громадян, які набули статус ВПО після 24 лютого 2022 року;
  • роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством.

Заявку на отримання компенсації роботодавець може подати не раніше 5-ти календарних днів, але не пізніше 6 місяців з дня працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, через портал Дія або звернувшись до найближчого центру зайнятості.

У  2023 році  понад 8 тисяч роботодавців скористались програмою Уряду з отримання компенсації за працевлаштування 14400 українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. Загалом підприємцям було перераховано 181 млн. грн. компенсації.

З питань отримання компенсації та іншої інформації  у сфері зайнятості роботодавці можуть звернутись безпосередньо до фахівців Верхньодніпровського управління Кам'янської філії ДОЦЗ за адресою: м. Верхньодніпровськ, пл.О.Поля, 2 (каб.№4) або за телефоном 066 760 6939.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь