Розвідка – це не лише бойові виходи – розвідник Крук бригади «Рубіж»

Дата: 26.01.2024 11:41
Кількість переглядів: 60

“Розвідка – це не лише бойові виходи, контактні бої чи штурми. Я той розвідник, який аналізує зйомку з наших БПЛА та передає цілі для вогневого ураження іншим підрозділам”, – розповідає про свою роботу розвідник Бригади “Рубіж” Крук.

Фото без опису

За фахом він лінгвіст, тривалий час працював у Китаї – викладав дітям англійську мову. Доєднався до війська з перших днів повномасштабної війни. Показував хороші результати під час навчань і тренувань, тож швидко потрапив у взвод розвідки одного з батальйонів нашої бригади. Його завдання – обробляти розвіддані: відстежувати розташування, шляхи пересування противника та кількість техніки.

“Раніше це відбувалося так: група розвідки виходила в глибокий тил противника і на листочку записувала все, що бачить. Але війна змінилася. Зараз в нас є доступ до дронів, до камер дальнього спостереження. Конкретно я зараз займаюся аналізом знімків з “Валькірії” – це крило високого польоту, здатне робити велику кількість якісних знімків. Так ми зберігаємо наш особовий склад, нам вже не потрібні рейди в глибокий тил, ми можемо подивитися з неба”, – ділиться секретами розвідник.

Фото без опису

Крук жартує, що вже має зір “як у художника”: помічає найменші зміни форм, сліди на дорозі чи кольори, яких немає у природі й додає:

“Правильні форми бронетехніки завжди чітко виділяються. Також не складно виявити сліди особового складу: це може бути сміття, сліди тварин. Собачки дуже допомагають вистежити своїх господарів”.

Потім проаналізовані розвіддані перетворюються на цілі для наших вогневих засобів і, як результат злагодженої роботи військових, – великі яскраві спалахи в тилу противника.

Фото без опису

Посилання на джерело: https://ngu.gov.ua/rozvidka-cze-ne-lyshe-bojovi-vyhody-rozvidnyk-kruk-brygady-rubizh/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь