В Дніпропетровській області до проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» долучилися майже 1,5 тис команд

Дата: 02.02.2024 09:29
Кількість переглядів: 87

Завершилася реєстрація на участь у проєкті «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Виявили бажання змагатися майже півтори тисячі команд. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» переходить до другого етапу. Реєстрація фінішувала, команди сформовані. Загалом в області долучилися майже 1,5 тис збірних. З баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування, черліденгу», – сказав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Очільник регіону додав, що наступна «спортивна зупинка» – турніри на рівні громад. Вони стартують з наступного тижня.

Протягом січня учасники реєструвалися. А ще визначали, хто захищатиме честь свого навчального закладу.

 «Все зароджується зі школи. Мій спортивний шлях також розпочався під час навчання, – розповіла амбасадорка проєкту, срібна призерка Олімпіади з академічного веслування Діна Міфтахутдінова. – Діти активно беруть учать у Всеукраїнських лігах і впевнено йдуть до перемоги. Я бачу їхні сяючі очі. Кожен успіх, впевнена, надихатиме хлопців та дівчат».

Шкільні змагання провели і в одній з гімназій Дніпра.

Вправлялися юні волейболісти, баскетболісти.

«Я хотіла, щоб мої вихованці грали, показали свої сили, усі отримані навички. Ми розгледіли спортивний хист в дітях, повірили в них. Сформували збірні класів. Вони змагалися між собою. Найсильніших тепер делегуємо у наступний тур», – зазначила тренерка з волейболу Тетяна.

Семикласниця Єва з п’яти років займається художньою гімнастикою. Пішла у секцію заради фізичного розвитку. Несподівано для себе почала показувати неабиякі результати. Мета – виконати норматив кандидата у майстри спорту. В школі сподобався ще й волейбол. Записалася до команди.

Свою майстерність продемонстрували дівчата-черлідерки. Від них був показовий виступ.

«Ми вивчили цікаву запальну постановку. У черліденгу важлива посмішка, грація, синхронність. Тоді виходить гарно. Нам ще й з тренером пощастило», – сказала п’ятикласниця Олександра. 

«Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» ініційовані Офісом Президента спільно з міністерствами освіти та спорту.

За матеріалами Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/reiestratsiia-finishuvala-v-oblasti-do-proiektu-vseukrainski-shkilni-lihy-plich-o-plich-doluchylysia-maizhe-15-tys-komand


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь