Семеро ветеранів з Дніпропетровської області отримали гранти за програмою «єРобота»

Дата: 20.02.2024 09:03
Кількість переглядів: 56

Вже 7 учасників бойових дій отримали гранти на створення або розвиток власного бізнесу. Вони скористалися урядовою програмою «єРобота». Які ще можливості відкриті перед ветеранами та членами їхніх родин, розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА.   

«Державна служба зайнятості у 2022 році долучилась до урядової програми «єРобота». Саме в частині надання грантів на стартап або вдосконалення вже існуючого підприємства. З квітня 2023-го з’явився окремий напрямок для ветеранів та їхніх сімей», – зазначила заступник начальника відділу активних програм зайнятості Дніпропетровського обласного центру зайнятості Тетяна Кардель.

Оборонці отримали гранти на вирощування овочів у теплицях, виробництво миючих засобів, вендінгові та поліграфічні послуги, доочистку питної води.

Подати заявку можна через Дію. До неї додати бізнес-план. Там зазначити, на які цілі будуть витрачені кошти. А ще план-розвитку на найближчі три роки.

Якщо заявник претендує на грант до 250 тис грн, має створити одне робоче місце. Два – якщо необхідна сума до 500 тис грн.

Аби отримати максимальний грант – до 1 млн грн, найманих робітників треба взяти чотири. Ще обов’язкове співфінансування. Потрібно вкласти не менше 30% власних коштів.

«Продовжуємо втілювати й експериментальну ініціативу. Він для учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. Кандидати можуть безкоштовно здобути нову професію або підвищити кваліфікацію», – розповіла Тетяна Кардель. 

Вона додала, що для працюючих учасників бойових дій доступні ваучери на навчання. За цим документом можна отримати понад 30 тис грн на освіту.   

У списку професій та спеціальностей, які можна обрати – 124 позиції. Від тракториста до сапера, від медсестри до менеджера. Ваучери у 2023-му отримали понад 1,3 тис людей.

Ще одна можливість – сертифікат на навчання.  Він для мешканців, зареєстрованих у службі зайнятості як безробітні. Також компенсує витрачені на навчання кошти. За сертифікатами минулого року звернулися 3 тис жителів регіону.

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/tsohorich-semero-veteraniv-z-oblasti-otrymaly-hranty-za-prohramoiu-ierobota


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь