Нацгвардієць бригади Гвардії наступу “Рубіж” на псевдо Модуль в армії вже 4 роки. Свій бойовий шлях описує коротко: пішов на строкову службу, підписав контракт, потрапив на Донбас.

Дата: 20.02.2024 09:06
Кількість переглядів: 37

Наприкінці зими 2022-го виїхав на ротацію в Луганську область, там і зустрів повномасштабку.

«У Рубіжному мені вдалося з дистанції у 3 800 м спалити російську вантажівку й одну БМП – цілі, якими я найбільше пишаюся», – згадує гвардієць.

Фото без опису

“Стугна”, “Корсар”, “Фагот”, “Мілан” та “Корнет” – найнадійніші товариші Модуля. І ні, це не позивні, а назви протитанкових вогневих засобів, про які наш герой знає абсолютно все й ефективно використовує проти техніки російських загарбників.

«Озброєння не нове, дещо радянське і добре відоме, але трохи наших модифікацій та навчені руки операторів і від ворога нічого не лишається», — запевняє військовий.

Фото без опису

Модуль каже, зараз їхню роботу суттєво ускладнюють ворожі дрони. Доводиться часто змінювати позиції для роботи та бути максимально “тихим”, щоб раптом не потрапити в поле зору окупантів.

«Ще минулого року, під час звільнення Лиману, такого не було. Щось літало з їхнього боку, але не так критично. Зараз — просто словами не описати. Це дуже ускладнює нашу логістику. Все озброєння у нас дуже важке, працюємо переважно в парі, тож автоматично — гарна ціль для ворога. Але роботу ми свою любимо. Сподіваюся, головні мої влучання ще попереду і це врятує комусь із наших хлопців життя».

Фото без опису

Джерело за посиланням: https://ngu.gov.ua/u-rubizhnomu-meni-vdalosya-spalyty-rosijsku-vantazhivku-j-odnu-bmp-naczgvardiyecz-modul-pro-robotu-roty-vognevoyi-pidtrymky/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь