Актуальні новини від ОВА: про міжнародні зустрічі, роботу групи «Прозорість та підзвітність», облаштування укриттів

Дата: 21.02.2024 10:26
Кількість переглядів: 50

В області провели декілька міжнародних зустрічей і українсько-чеський бізнес-форум. Триває робота над облаштуванням укриттів. Завдяки роботі групи «Прозорість та підзвітність» цьогоріч вдалося переглянути 5 закупівель. Про актуальні новини розповів перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов. 

«Минулого тижня зібрали на тренінг фахівців області, які працюють із публічними закупівлями. Розповіли про тонкощі їх проведення. Зосередилися на дискримінаційних умовах до тендерної документації та потребах замовників. Зупинилися й на відповідальності тих, хто допускає порушення», – зазначив Володимир Орлов. 

За закупівлями у регіоні стежить робоча група «Прозорість та підзвітність». Вона провела вже 9 засідань. Розглянули понад 50 тендерів, які викликали сумніви. В результаті деякі з них скасували. Є випадки, коли вартість закупівлі зменшили. Разом таких майже 30. А економія бюджетних коштів сягнула понад півмільярда гривень.

«Якщо говорити про цьогорічні результати робочої групи «Прозорість та підзвітність» – маємо 5 переглянутих тендерів. Заощадити вдалося майже 60 млн грн. На цьому не зупиняємося», – наголосив перший заступник очільника регіону. 

Для ветеранів, ветеранок та їхніх родин провели круглий стіл, додав він. Розказали про можливості створення власної справи та розвитку вже існуючого. Кошти на це передбачені урядовою програмою «єРобота». Розмір виплати – від 250 тис до 1 млн грн. Щоб отримати їх, необхідно скласти бізнес-план та подати заявку через «Дію».

Семеро учасників бойових дій з Дніпропетровської області вже отримали кошти на втілення своїх проєктів. Загалом на 2,4 млн грн.

«Працюємо над тим, аби в регіоні ставало більше укриттів. З початку 2024 року їх додалося понад три з половиною десятки. 16 – у Дніпровському, 7 – у Криворізькому, 11 – у Кам’янському і два – у Синельниківському районах», – сказав Володимир Орлов. 

В області продовжує роботу Регіональний офіс міжнародного співробітництва, покликаний поглиблювати співпрацю із закордонними партнерами. Минулого тижня область приймала чеську делегацію. До діалогу долучилися підприємці цієї країни. Того ж дня провели у Дніпрі вже другий українсько-чеський бізнес-форум. Він зібрав до 100 українських підприємців. Участь взяли й представники 20 чеських компаній.

Ще одна важлива зустріч – із командою представництва ЮНІСЕФ в Україні та його головою Муніром Мамедзаде. Серед іншого обговорили плани на 2024 рік. Зокрема, в охороні здоров’я, освіті, забезпеченні водою.

За матеріалами Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/pro-mizhnarodni-zustrichi-robotu-hrupy-prozorist-ta-pidzvitnist-oblashtuvannia-ukryttiv-aktualni-novyny-vid-ova

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь