З початку року аграрії Дніпропетровської області взяли доступних кредитів на понад 242 млн грн

Дата: 22.02.2024 09:13
Кількість переглядів: 26

Цьогоріч 56 аграріїв регіону скористалися урядовою програмою «Доступні кредити 5-7-9». Загалом вони взяли позик на понад 242 млн грн. Область серед лідерів за кількістю укладених договорів. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

Фото без опису

«Кредитування аграріїв не припиняється. Наразі вони активно готуються до весняно-польових робіт. Запасаються всім необхідним. На все це потрібні кошти. Підтримку надає держава», – зазначила директорка департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Яна Худенко.

Аграрії можуть витратити кредитні гроші на закупівлю сільгосппродукції, насіння, добрив, засобів захисту рослин, палива, запасних частин для техніки. А ще на оплату праці робітників чи оренду.

У держпрограмі беруть участь десятки банків-партнерів. Аби отримати позику, варто ознайомитися із умовами. Далі визначитися із метою кредитування. Обрати банк, зібрати пакет документів. Після цього подати заявку.

Кредит за програмою «5-7-9» можна взяти на строк до 10 років. Максимальна сума для агробізнесу – 60 млн грн. Для переробних підприємств – 150 млн грн.

Загалом у 2023 році урядовою ініціативою скористалися 660 агропідприємств Дніпропетровщини. Вони отримали більш ніж 3 млрд грн.

Також діє грантова держпрограма зі створення садів та теплиць.

За матеріалами Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/z-pochatku-roku-ahrarii-oblasti-vzialy-dostupnykh-kredytiv-na-ponad-242-mln-hrn


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь