Верхньодніпровське управління Кам'янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 27.02.2024 13:38
Кількість переглядів: 72

"ЄРобота": завдяки мікрогранту  бізнес розвивається.

 

Ольга, менеджер з персоналу, працювала кілька років на одному з підприємств Верхньодніпровщини. Вона завжди мріяла відкрити власний бізнес, оскільки мала досить цікаве хобі - з квітів, які, у тому числі, вирощувала власноруч на присадибній ділянці, створювала чудові букети та флористичні композиції. Своїми квітковими поробками Ольга спочатку дивувала і радувала рідних та близьких, потім оригінальні  композиції стала виготовляти на замовлення - на весілля та дні народження.

Перед тим, як відкрити власний бізнес, Ольга ретельно вивчила суть справи, прорахувала всі ризики, опанувала самостійно кілька курсів з флористики, отримавши відповідні сертифікати, придбала приміщення, в якому зробила разом із чоловіком ремонт, встановила вітрини та спеціальний холодильник для зберігання квітів.

Нарешті  мрія здійснилась за два дні до початку повномасштабного вторгнення Ольга зареєструвалась як фізична особа-підприємець і відкрила власний квітковий магазин "Ботаніка" у  місті Верхньодніпровськ.

Фото без опису

У зв'язку із введенням воєнного стану в країні початок бізнесу був вкрай складним. Окрім відсутності впевненості у завтрашньому дні, під загрозою опинилася сама справа - було не зрозуміло чи є сенс продовжувати саме цей бізнес, чи взагалі мешканцям міста до квітів...

Маючи сильний характер, позитивний настрій, віру та підтримку, жінка не зупинилась. Розширений асортимент магазину, цінова політика, привітність господині і актуальність товару у той весняний період допомогли втриматись та подолати початкові труднощі.

Фото без опису

У магазині можна придбати не тільки букети і композиції з них, але і вазони, горщики, ґрунти, добрива, хімію для городництва та садівництва, будь-яке насіння. Гарні кімнатні та популярні садові рослини зайняли гідне місце на прилавках квіткарні. Еустоми, троянди, хризантеми, тюльпани, гербери,  інші квіти, і навіть орхідеї  вражають не тільки своєю красою а й тим, як вони зі смаком та стилем підібрані у чудових букетах.  А на замовлення вибагливих клієнтів Ольга створює авторські флористичні композиції, які продовжують дивувати коханих, іменинників, наречених та інших поціновувачів живих квітів.

Через рік для продовження розпочатої справи маленькому бізнесу знадобилося розширення.  Задля мінімізації залежності від постачальників квітів, було вирішено вирощувати їх певні види у зимовий період у власній  теплиці. Для цього було необхідно дообладнати її твердопаливним котлом. Але де взяти кошти? Розглядали різні варіанти, навіть кредит. Звернувшись до фахівців служби зайнятості бізнесменка дізналася про можливість отримання грантових коштів для розширення бізнесу. Жінка успішно пройшла всі кроки затвердження гранту. Завдяки отриманим восени минулого року грантовим коштам було придбане необхідне обладнання, яке вже встановлено і працює. Допомога від держави тепер підтримає плани Ольги не тільки щодо вирощування у теплиці квітів, а й органічних овочів - різних видів зелені та мікрозелені, редису, огірків, томатів тощо. 

Крім того, за умовами отриманого мікрогранту, господиня бізнесу створила нове робоче місце, на якому успішно працює продавчинею колишня безробітна, внутрішньо переміщена особа. Тепер у квіткарки є добра помічниця, яка потроху опановує і мистецтво флористики.

Фото без опису

Сьогодні квітковий магазин "Ботаніка" не тільки дарує мешканцям і мешканкам міста красу, а й є прикладом, як важливо для організації власного бізнесу мати мету і головне - йти до неї, незважаючи на труднощі. Підтримка бізнесу є одним з пріоритетів діяльності державної служби зайнятості. Чисельні програми від Уряду допоможуть підприємцям як започаткувати власну справу так і розширити існуючий бізнес, компенсувати певні витрати за працевлаштування безробітних громадян, внутрішньо переміщених осіб, громадян з інвалідністю та інших квотних категорій. Якщо ви шукаєте роботу, бажаєте навчатися або змінити професію, започаткувати чи розширити власний бізнес, звертайтесь до фахівців центру зайнятості (м. Верхньодніпровськ, пл. О.Поля, 2 , каб.№4, тел. для консультацій та запитань 066 760 6939).

Верхньодніпровське управління Кам'янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості напередодні свята Весни бажає всім дівчатам і жінкам зустріти весну з великими надіями і світлими очікуваннями, з добрими мріями і щирими почуттями, нехай серця наповнюються  весняним натхненням і бадьорістю! А чоловікам нагадує, що прихід весни чудовий привід порадувати своїх рідних і близьких прекрасними сюрпризами - даруйте жінкам квіти і любов!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь