Реєстрація на проходження національного мультипредметного тесту розпочнеться вже за декілька днів

Дата: 12.03.2024 08:22
Кількість переглядів: 178

В Україні стартує вступна кампанія. З 14 березня розпочинається реєстрація на проходження національного мультипредметного тесту. Триватиме вона майже місяць. Втім, відкладати на останній день фахівці не радять. Аби була можливість виправити ймовірні помилки у документах. Про це, а також особливості цьогорічного НМТ йшлося на брифінгу в ОВА.

Фото без опису

«Реєстрація на НМТ проходитиме онлайн. На ресурсі Українського центру оцінювання якості освіти. З 14 березня там необхідно створити власну інформаційну сторінку та завантажити пакет документів. Паспорт і реєстраційний номер платника податків. Довідку зі школи, а якщо ви випускник минулих років – атестат», – розповіла директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова. 

Фото без опису

Тут же пройти верифікацію. Для цього натиснути відповідну кнопку, відправивши документи на перевірку. Якщо з паперами все добре, буде сформовано сертифікат. Його необхідно завантажити на інформаційну сторінку учасника.

«Якщо з паперами виникнуть проблеми, учасники зможуть виправити їх до 11 квітня, – додала Марина Горбенко-Хвастунова. – Для тих, хто у цей період з поважних причин не зможе подати документи на НМТ, буде реєстрація на додаткову сесію тестування». 

Загалом цьогоріч на вступників чекає чотири тести. Три обов’язкові – з математики, української мови та історії країни. Ще один – на вибір. Це може бути географія, фізика, хімія, біологія, іноземні мови чи українська література.

«НМТ буде двомодульним. Перший триватиме дві години. Під час нього учасники пройдуть завдання з української та математики. Далі – 20-хвилинна перерва. Після – історія і ще тест з предмету на вибір», – пояснила директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти. 

Максимально тестування організують в укриттях. Де це неможливо, будуть перериватися на повітряні тривоги.
Очікується, що в області до НМТ долучиться до 22 тис учасників. Не тільки з Дніпропетровщини, а й Луганщини, Донеччини, Херсонщини та Миколаївщини.

Матеріал з сайту Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/reiestratsiia-na-prokhodzhennia-natsionalnoho-multypredmetnoho-testu-rozpochnetsia-vzhe-za-dekilka-dniv

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь