Про події тижня на Дніпропетровщині

Дата: 13.03.2024 09:25
Кількість переглядів: 63

На Дніпропетровщині розвивають сімейні форми виховання для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. У березні мешканцям області вже виплатили всі види держдопомог. А лікарі регіону навчаються надавати пацієнтам первинну психологічну допомогу. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна. 

Фото без опису

«Цьогоріч на Дніпропетровщині всиновили вже 19 дітей – сиріт та малечу, позбавлену батьківського піклування. А лише за останній тиждень десятеро хлопців та дівчат взяли під опіку або влаштували до ДБСТ. Ще підсилюємо цей напрямок. В області почала роботу регіональна консультантка, яка опікується розвитком сімейного виховання», – розповіла Надія Задорожна. 

Вона додала, що на березень область отримала майже 386 млн грн державних коштів на виплати різних видів допомог. Це 100% від потреби. Кошти вже перерахували майже 137,7 тис мешканців. Зокрема, підтримали батьків новонароджених, багатодітні родини, людей з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї.

«Понад 3,7 тис лікарів та медсестер області пройшли навчання за програмою mhGAP. Тепер надають первинну психологічну допомогу своїм пацієнтам. Можуть виявити проблему і оцінити, чи потрібне втручання вузькопрофільного спеціаліста», – сказала заступник начальника ОВА. 

Цей онлайн-курс – частина ініціативи першої леді Олени Зеленської «Ти як». Так само, як і проєкти, що мають попередити насильство за ознакою статі. Цій проблематиці, наприклад, присвятили тренінг у Криничанській громаді. Загалом такий захід планують провести на 20 територіях регіону.

«Разом із Товариства Червоного Хреста України ОВА запустила навчання з надання першої меддопомоги. Слухачі зосереджуються на серцево-легеневій реанімації, непрохідності дихальних шляхів, кровотечі, транспортуванні. А ще обробці ран та опіків. Цьому вчать досвідчені тренери. Майстер-клас вже провели для надавачів соціальних послуг. Долучилося 20 фахівців», – зазначила Надія Задорожна. 

Курси розпочали й 50 працівників громадських і благодійних організацій. Вони вдосконалять свої знання з етики та професійної відповідальності. Профілактики вигорання та створення безпечного середовища. Більше дізнаються про особливості роботи з різними групами людей.

Надія Задорожна підкреслила, що протягом тижня росіяни не залишали у спокої Нікопольщину. Один з ворожих обстрілів обернувся трагедією для багатодітної родини. Загинув підліток. Його 22-річний брат отримав поранення. Загалом за тиждень постраждало 7 мирних.

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/usynovlennia-derzhvyplaty-navchannia-dlia-sotspratsivnykiv-ta-likariv-pro-podii-tyzhnia-na-dnipropetrovshchyni


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь