Завершилась реєстрація на національний мультипредметний тест

Дата: 09.04.2024 13:39
Кількість переглядів: 16

Фінішувала реєстрація на національний мультипредметний тест. В області подали заявки на участь понад 15,8 тис випускників. А 14 школярів регіону стали переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

Фото без опису

«Національний мультипредметний тест 11-класники проходитимуть влітку. На них чекають три обов’язкові предмети – математика, українська мова та історія країни. Ще один – на вибір. Географія, фізика, хімія, біологія, іноземні мови чи українська література», – зазначила Ірина Грицай. 

Фото без описуТам, де можливо, НМТ організують в укриттях. В інших випадках – будуть зупинятися на час повітряної тривоги та переходити в безпечне місце.

Тривають Всеукраїнські шкільні олімпіади. Їх переможцями вже стали 14 школярів Дніпропетровщини. Вони – кращі у рідній мові та літературі, хімії, математиці, фізиці, інформаційних технологіях, правознавстві.

Фото без опису«Підбили й підсумки другого етапу «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». Він проходив на рівні громад і об’єднав 11,7 тис учнів. До третього, районного туру, потрапили 300 команд. А це близько 3 тисяч дітей», – розповіла заступник очільника регіону.

Область отримала майже 100 планшетів від Amazon через Фундацію першої леді Олени Зеленської. 

Їх вже передали до 19 спеціальних закладів освіти. Там навчаються діти з порушеннями зору, слуху, опорно-рухового апарату, мовлення, інтелектуального розвитку.

Фото без опису

Кабмін вніс до сучасного Держреєстру нерухомих пам’яток 24 об’єкти культурної спадщини, розташовані на Дніпропетровщині. Серед них – будівлі навчальних закладів, театрів, церкви. Вони знаходяться під охороною.

А для молоді в області організували серію тренінгів з адвокації. Перший провели у Новомосковську. Наступний планують на кінець квітня. Такі інтенсиви влаштовують, аби підвищити рівень комунікації молоді із владою. Збільшити вплив юнаків та дівчат на прийняття рішень на місцевому рівні.

Фото без опису

«Протягом минулого тижня російські війська продовжили тероризувати Дніпропетровщину. В обласному центрі через ракетну атаку минулого вівторка пошкоджений спортивний коледж, де виховували справжніх зірок спорту. Понівечений дитячий садок, житлові будинки», – сказала Ірина Грицай. 

Вона додала, що загалом у регіоні за тиждень постраждала 21 людина. Оборонці неба збили понад два десятки ворожих безпілотників і ракету.

За матеріалами Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/na-dnipropetrovshchyni-zavershylas-reiestratsiia-na-natsionalnyi-multypredmetnyi-test


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь