Як споживати новини підчас війни без шкоди для ментального здоров`я

Дата: 26.04.2024 11:31
Кількість переглядів: 21

Чи відчували ви після перегляду новин про трагедії війни, ніби теж опиняєтесь на місці страшних подій? Потім зникав сон, апетит, могло погіршитися самопочуття. Медіаспоживання в умовах трагедій війни має свої правила, дотримання яких допоможе вберегти себе від травматичних наслідків. Ось кілька рекомендацій.

  • Проведіть для себе межу прийнятності. Те, що ви можете дивитися/слухати без сильних емоцій — у межах прийнятності. Те, що вибиває вас зі стабільного емоційного стану, — поза ними.
  • Обирайте способи відпочинку, не пов’язані з медіа, наприклад, сон, повільна прогулянка, легкі фізичні вправи, медитації.
  • Дотримуйтеся інформаційної гігієни. Ніяких гаджетів за столом — їмо в медіапаузі. Відмовтеся від будь-яких споглядань екрану щонайменше за годину до сну.

Фото без опису

У цьому посібнику ви знайдете поради щодо здорового медіаспоживання під час війни, створені у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я. Їх присвячено:

  • медіаспоживанню в умовах трагедій війни. Якщо ви пережили травматичні ситуації, треба з особливою обережністю регулювати, що ви дивитеся, слухаєте, читаєте;
  • збереженню здоров'я при користуванні соціальними мережами. Соцмережі несуть особливі цифрові загрози, яких немає в традиційних лінійних медіа (радіо, телебачення);
  • здоровому медіаспоживанню для ветерана та ветеранки. Надмірне занурення в медіа може викликати залежність, забрати час від сім’ї, фізичних вправ тощо.

Поради підготовлено лабораторією психології масової комунікації і медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України. Проєкт реалізує Координаційний центр з психічного здоров’я КМУ за підтримки ВООЗ.

 

Джерело: https://howareu.com/materials/bez-shkody-dlia-mentalnoho-zdorovia-iak-spozhyvaty-novyny-pid-chas-viiny


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь