Збільшено компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

Дата: 06.05.2024 16:01
Кількість переглядів: 38

Верхньодніпровське управління Кам'янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує роботодавців, що з  1 квітня 2024 році збільшено розмір та  компенсації за працевлаштування переселенців.

Фото без опису

Оскільки компенсація, передбачена Постановою КМУ від 20.03.2022 року №331 прив’язана до розміру мінімальної зарплати, з  квітня кожен роботодавець, що прийняв на роботу вимушено переміщену особу отримає по 8000 грн. перші три місяці роботи такої особи.

Нагадаємо, що з 01 січня поточного року Урядом збільшено і тривалість надання компенсації  за працевлаштування ВПО — до трьох місяців та до 6 місяців — за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю. 

Компенсація призначається за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), зокрема за сумісництвом. При цьому, працевлаштування має бути лише тих громадян, які набули статус ВПО після 24 лютого 2022 року, а  розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством.

Заявку на отримання компенсації роботодавець може подати через портал Дія не раніше 5-ти календарних днів, але не пізніше 6 місяців з дня працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Такі особи можуть бути працевлаштовані за умови надання компенсації тільки один раз.

Фото без опису

Допомогу у підборі необхідних фахівців, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, роботодавцям нададуть спеціалісти служби зайнятості. З питань отримання компенсації та іншої інформації  у сфері зайнятості роботодавці можна отримати у фахівців Верхньодніпровського управління Кам'янської філії ДОЦЗ за адресою: м. Верхньодніпровськ, пл.О.Поля, 2 (каб.№4) або за телефоном 066 760 6939.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь