Jerry Heil, ЮНІСЕФ та «Ти як?» випустили пісню-афірмацію для підтримки ментального здоров’я

Дата: 15.05.2024 10:16
Кількість переглядів: 64

Пісня-афірмація допоможе навчитися підтримувати себе та справлятися з щоденними викликами. 

Фото без опису

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом зі співачкою Jerry Heil та психологинею Світланою Ройз презентували пісню «Believe me!» («Повір!») для підтримки підлітків і молоді. Пісня-афірмація, створена в межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», допоможе молоді налаштуватися на самопідтримку, відчути спроможність вплинути на свій стан і зберегти віру у власні сили. 

У межах опитування ЮНІСЕФ через U-Report Україна 69% молодих людей віком від 14 до 34 років зазначили, що після 24 лютого 2022 року їхній загальний емоційний стан погіршився, водночас 73% молодих людей зізналися, що потребують емоційної чи психологічної підтримки. Трек «Believe me!» — простий інструмент на основі афірмацій, який допоможе змінити фокус уваги та налаштуватися на більш позитивний лад. 

«Афірмації — як їх часто називають — це позитивні ствердження, мотиватори. Вони можуть допомогти в роботі з негативними моделями мислення, розірвати коло румінацій (нав’язливих думок), розширяють простір сприйняття і пропонують інший, більш позитивний, сценарій. Звичайно, слова залишаються тільки словами, якщо ми їх не підкріплюємо діями, адже зміни в нашому житті відбуваються, коли ми діємо. Позитивні твердження ж допомагають створити фон, можливий стимул для наших дій. Але ми маємо пам’ятати, що будь-які мотиватори не можуть замінити кваліфіковану підтримку чи допомогу спеціаліста», — зазначає дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз.  

Деякі дослідження доводять: афірмації знижують рівень кортизолу в організмі. А повторення позитивних тверджень залучає зони мозку, що відповідають за оцінку та сприйняття себе. У такий спосіб можна навчити мозок фокусуватися на ситуації та собі в ній, а не лише на негативних сценаріях. Це допомагає знайти вихід із ситуації. 

«Сьогодні важливо робити речі, які додають стабільності в нашу непередбачувану реальність: вчасно лягати спати, робити зарядку та виконувати іншу просту рутину, яка трошки врівноважує. Так само важливо слухати треки, які заряджають і надихають на позитивне сприйняття. Іноді, щоб зібратися з думками, потрібно сказати собі “у мене все вийде”, щиро повірити в це й почати діяти. Я рада, що за допомогою музики можу поділитися своїм відчуттям світу та принципами. Тому, якщо здається, що “справи йдуть криво — тримай спинку рівно”» додає  виконавиця пісні Jerry Heil

Є набір технік та навичок, які допомагають пережити кризові ситуації дітям і дорослим. ЮНІСЕФ зібрав інформацію про ознаки, які вказують на потребу звернутися за психологічною підтримкою, техніки допомоги собі та дітям, ігри та вправи для стабілізації емоційного стану, а також контакти спеціалістів у тематичній брошурі.

Джерело: https://mmr.ua/show/jerry-heil-yunisef-ta-ty-yak-vypustyly-pisnyu-afirmacziyu-dlya-pidtrymky-mentalnogo-zdorov-ya


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь