Держвиплати, підтримка ветеранів та нові родини для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування: новини в соцсфері області

Дата: 22.05.2024 08:49
Кількість переглядів: 88

Виплата держдопомог, робота над обласним проєктом ТитаниUA, тренінг з Хібукі-терапії та розвиток сімейних форм виховання. Про новини в соцсфері Дніпропетровщини під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна. 

Фото без опису

«В області виплатили всі види держдопомог за травень – понад 411 млн грн. Кошти отримала 141 тис мешканців регіону. Це, зокрема, малобезпечені й багатодітні родини, одинокі матері, люди з інвалідністю. Входить сюди і допомога при народженні дитини», – зазначила Надія Задорожна. 

Вона додала, що в області продовжує діяти програма підтримки родин загиблих цивільних. Це виплата 300 тис грн. Цьогоріч матеріальну допомогу отримали родини 29 загиблих.

«У Дніпрі запросили на щиру розмову 70 матерів і дружин загиблих Героїв. Долучили й психолога. Було дуже емоційно. Жінки розповідали про своїх рідних. Дивилися відео, гортали фото. Створили й полотно життя. На нього перенесли почуття та спогади. Аналогічні зустрічі провели у всіх громадах області», – розповіла заступник начальника ОВА. 

Фото без опису

Ще 43 жінки з Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня». Кожна народила щонайменше п’ятеро дітей. Загалом вони виховують 257 синів і доньок.

Фото без опису

«Команда ОВА працює над новими можливостями для ветеранів. Їхньої реабілітації та адаптації до мирного життя. Розвиваємо наш проєкт ТитаниUA. Запросили його амбасадорів на зустріч. Їх зараз – 27. Отримали зворотній зв’язок. Проговорили проблемні питання. Домовилися збиратися частіше», – сказала Надія Задорожна.

Фото без опису

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?» провели тренінг з Хібукі-терапії. Запросили на нього працівників департаменту соцзахисту ОВА та фахівців Центру соціальної допомоги та підтримки.

«Хібукі – це терапія за допомогою спеціальної іграшки. З довгими лапами та сумними очима. Ізраїльська методика. Допомагає справлятися зі своїми тривогами, страхами та стресом, – пояснила заступник очільника області. – Учасників тренінгу навчали спеціальним технікам: як знімати напруження, відновлюватися після стресу. Такі знання можуть використовувати в роботі». 

Протягом тижня до прийомних родин взяли трьох дітей, які були в евакуації у Туреччині. Знайшли опікунів і для 6 хлопців та дівчат, евакуйованих до Швейцарії. Найближчим часом вони потраплять до нових родин для подальшого усиновлення.

«Відправляємо на оздоровлення та відпочинок синів і доньок захисників, дітей з багатодітних родин, переселенців. Понад 60 хлопців та дівчат вже повернулися із Закарпаття і табору на Київщині. Нині на відпочинок поїхала друга зміна – 74 дитини», – зазначила Надія Задорожна. 

Путівки – від Мінсоцполітики. Придбані державним коштом.

Джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/derzhvyplaty-pidtrymka-veteraniv-ta-novi-rodyny-dlia-ditei-syrit-i-pozbavlenykh-batkivskoho-pikluvannia-novyny-v-sotssferi-oblasti

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь