Роботодавцям, що працевлаштували особу з першою або другою групою інвалідності компенсують витрати за облаштування їх робочого місця

Дата: 03.06.2024 14:03
Кількість переглядів: 70

       Відповідно  до Постанови КМУ №893 від 22.08.2023р. "Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю" роботодавець, який надав роботу людині з першою або другою групою інвалідності та облаштував під її потреби робоче місце може отримати грошову компенсацію: за громадян з інвалідністю І групи -  до 15 мінімальних зарплат (106,5 тис.грн), за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи - до 10 мінімальних зарплат (71 тис.грн).

Роботодавець отримає компенсацію за певних умов та виключно за придбані засоби для облаштування робочого місця працевлаштованих осіб з інвалідністю. Перелік таких засобів затверджено Постановою КМУ №893 від 22.08.2023р. До нього, зокрема входять: меблі та фурнітура для робочих місць; комп’ютери та оргтехніка; програмне забезпечення; поручні та бруси; машини для виробництва та оброблення; засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях; інші спеціальні допоміжні засоби, що допоможуть людям з обмеженими можливостями виконувати роботу.

Для отримання компенсації, роботодавцю треба протягом 90 днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю та після відповідного облаштування робочого місця, подати заяву про надання відшкодування вартості витрат до центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності. До заяви додається копія наказу про прийняття на роботу людини з інвалідністю або примірник трудового договору чи відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та документи, що підтверджують придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця (договір, рахунок-фактура, рахунок, квитанція, накладна тощо). Заяву та копії документів можна подавати в паперовій або в електронній формі через портал "ДІЯ".

У травні 2024 року одне з ринкоутворюючих підприємств Верхньодніпровської територіальної громади отримало компенсацію фактичних витрат за облаштування робочого місця для працевлаштованої особи з інвалідністю 2 групи у розмірі майже 70 тис.грн.

Компенсація, яка виплачується за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття може не тільки зацікавити роботодавців щодо працевлаштування людей з інвалідністю, а  й надасть можливість людині з інвалідністю соціалізуватися та повернутися до активної зайнятості.

Для отримання більш детальної інформації або консультацій з питання отримання цієї та інших компенсацій Ви можете звернутись безпосередньо до фахівців Верхньодніпровського управління Кам'янської філії Дніпропетровського ОЦЗ за адресою: м. Верхньодніпровськ, площа О.Поля, 2 (каб.№4) або за тел. 066 760 6939.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь